Free Joomla Modules

Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch

Agenda

juni 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
In de voorgaande weken hebben onze docenten Coen en Corne de leerlingen enthousiast gemaakt voor [...]
Datum :  21 06 2018
22
23
24
De Es
Bij het Dorpshuis De Es sluiten we dit jaar ons muzikale seizoen af. Dit valt gelijk met de Essche [...]
Datum :  24 06 2018
25
26
27
28
29
30

Zoeken

Profiel

Missie

Muziekvereniging Sint Willibrordus bestaat uit vier onderdelen: het opleidingsorkest, het  fanfareorkest, de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep. Voor alle vier de onderdelen gelden dezelfde doelstellingen: een behoorlijk muzikaal niveau, de nodige gezelligheid voor de leden en een maatschappelijke functie binnen de Essche gemeenschap. Om deze doelstellingen te realiseren is gekozen voor een vereniging met een organisatiestructuur met een bestuur en verschillende commissies. Bestuur en commissies zorgen voor de nodige continuïteit, professionaliteit en voor faciliteiten in de vorm van: instrumenten, uniformen, muziekstukken, dirigenten, opleidingsmogelijkheden en evenementen.

Activiteiten

Het resultaat van deze inspanningen is een gezellige vereniging waar in een open en gemoedelijke sfeer allerlei activiteiten plaatsvinden. Uiteraard hebben de kernactiviteiten betrekking op muziek. Deze bestaan onder meer uit de wekelijkse repetities, de concerten, de serenades bij 50-jarige huwelijksfeesten en van dorpsgenoten, de concoursen, het jaarlijkse dauwtrappen, optredens bij de intocht van Sinterklaas en op Koningsdag. Daarnaast organiseert de vereniging ook activiteiten, zoals de lustrumfeesten, die in hoofdzaak gezelligheid tot doel hebben. Voor het voortbestaan van de vereniging is veel geld nodig. Om te zorgen dat de contributie en de lesgelden niet extreem hoog worden, organiseren de leden ook regelmatig manifestaties die tot doel hebben fondsen te werven, zoals de jaarlijkse hergebruikersmarkt, de kerstbomenverkoop, de donateursactie en het jeu de boules toernooi. Het moge duidelijk zijn dat bij laatstgenoemde activiteiten de gezelligheid ook een belangrijke rol speelt.

Repetities + opleidingen

De repetities van het fanfareorkest, de slagwerkgroep en het opleidingsorkest zijn op de volgende dagen: de slagwerkgroep op maandag van 20.00 – 22.00 uur, het opleidingsorkest op donderdag van 19.00 – 20.00 uur en fanfareorkest op donderdag van 20.00 – 22.15 uur. Alle repetities vinden plaats in dorpshuis de Es.
De slagwerkleerlingen krijgen les van Coen Blokx op maandag vanaf 16.00 uur in dorpshuis de Es, aansluitend aan de lessen repeteert de jeugdslagwerkgroep. De leerlingen van de fanfare krijgen les van docenten van het MIK kunsteducatie uit Boxtel. Afhankelijk van het instrument en het niveau worden docent en lestijd in overleg met de leerling vastgesteld.

1. Lidmaatschap

Iedere muzikant wordt lid van Muziekvereniging Sint Willibrordus voordat hij/zij aan de opleiding begint. Dit betekent aan de ene kant dat je meteen vanaf het begin contributie gaat betalen, maar aan de andere kant ook dat je aan alle activiteiten van Muziekvereniging Sint Willibrordus mag deelnemen.

2. Keuze muziekinstrument

Voordat je aan de opleiding begint heb je misschien al een idee welk instrument je wilt gaan bespelen. In overleg met jou wordt gekeken welke instrumenten er beschikbaar zijn en welke jij wilt gaan bespelen.
In principe zijn er twee mogelijkheden:

Slagwerkinstrumenten:
Ongestemd o.a.
- Kleine trom
- Grote trom

Gestemd: o.a.
- Xylofoon
- Klokkenspel

Blaasinstrumenten:
o.a.
- Bugel
- Trompet
- Trombone
- Saxofoon
- Bariton
- Hoorn

3. Opleiding

Tijdens de opleiding leer je het door jouw uitgekozen instrument te bespelen. Het instrument leen je van de vereniging, het les- examengeld en muziekboeken betaal je zelf. Je krijgt iedere week 20 minuten les van een professionele externe opleider.
Eén keer per jaar wordt er door je opleider een rapport gemaakt van je prestaties zodat de resultaten en de voortgang kenbaar worden gemaakt.

3a. Slagwerkopleiding.
Tijdens deze opleiding word je voorbereid om eerst het A-diploma en vervolgens het B-diploma te behalen.
Gedurende de opleiding zal worden gekeken of je kunt doorstromen naar de jeugdslagwerkgroep.
Als je in de jeugdslagwerkgroep speelt zal naar verloop van tijd gekeken worden of je kunt doorstromen naar de slagwerkgroep. Je repeteert dan één keer per week met de jeugdslagwerkgroep en één keer per week met de slagwerkgroep.

3b. Blaasopleiding.
Tijdens deze opleiding word je voorbereid om eerst het A-diploma en vervolgens het B-diploma te behalen.
Gedurende de opleiding zal worden gekeken of je kunt doorstromen naar het opleidingsorkest.
Als je in het opleidingsorkest speelt zal naar verloop van tijd gekeken worden of je kunt doorstromen naar het fanfareorkest. Je repeteert dan één keer per week met het opleidingsorkest en één keer per week met het fanfareorkest.
Nadat het A en B-diploma behaald zijn, is er voor zowel de slagwerkopleiding als voor de blaasopleiding de mogelijkheid om te worden opgeleid tot het opleidingsniveau C en D, hierbij kun je de lestijd uitbreiden naar 30min.

4. Opleidingsorkest

Dit orkest bestaat voornamelijk uit muzikanten met blaasinstrumenten. Bij dit orkest leer je onder leiding van een dirigent om samen met andere muzikanten leuke muziek te maken.
In overleg met je opleider en de dirigent van het opleidingsorkest wordt bekeken of je voldoende gevorderd bent om door te stromen naar het opleidingsorkest.

5. Jeugdslagwerkgroep

De jeugdslagwerkgroep is een groep met enthousiaste slagwerkers die samen onder leiding van de slagwerkinstructeur slagwerkmuziek maken.
In overleg met je opleider en de instructeur van de slagwerkgroep wordt bekeken of je voldoende gevorderd bent om door te stromen naar de jeugdslagwerkgroep

6. Leerlingenpresentatie

Voor alle muzikanten in opleiding wordt er één keer per jaar een leerlingenpresentatie gehouden.
Hierbij worden ouders, familie en bekenden uitgenodigd om naar de vorderingen van het afgelopen studiejaar te komen luisteren.

7. Studieweekend

Daarnaast wordt er voor alle jeugdleden die deel uitmaken van het opleidingsorkest één keer per jaar een studieweekend georganiseerd. Tijdens dit weekend leer je muziek maken samen met muzikanten van andere verenigingen. Naast muziek maken zijn Discoavond, Playback en Sport/Spel sleutelwoorden voor dit weekend

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

facebookfacebook
Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch