Free Joomla Modules

Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch

Agenda

november 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
Dorpshuis De Es
Het thema is dit jaar Citytrip, een muzikale reis door diverse steden over de hele wereld. Ons [...]
Datum :  03 11 2018
4
Willibrorduskerk
Zoals elke jaar op wilibrordusdag , zullen we de mis in kerk opluisteren
Datum :  04 11 2018
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Zoals elk jaar wordt de Sint muzikaal ingehaald bij de witte brug in Esch, wij zijn ook weer van de [...]
Datum :  25 11 2018
26
27
28
29
30

Zoeken

Profiel

Missie

Muziekvereniging Sint Willibrordus bestaat uit vier onderdelen: het opleidingsorkest, het  fanfareorkest, de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep. Voor alle vier de onderdelen gelden dezelfde doelstellingen: een behoorlijk muzikaal niveau, de nodige gezelligheid voor de leden en een maatschappelijke functie binnen de Essche gemeenschap. Om deze doelstellingen te realiseren is gekozen voor een vereniging met een organisatiestructuur met een bestuur en verschillende commissies. Bestuur en commissies zorgen voor de nodige continuïteit, professionaliteit en voor faciliteiten in de vorm van: instrumenten, uniformen, muziekstukken, dirigenten, opleidingsmogelijkheden en evenementen.

Activiteiten

Het resultaat van deze inspanningen is een gezellige vereniging waar in een open en gemoedelijke sfeer allerlei activiteiten plaatsvinden. Uiteraard hebben de kernactiviteiten betrekking op muziek. Deze bestaan onder meer uit de wekelijkse repetities, de concerten, de serenades, de concoursen, het jaarlijkse dauwtrappen, optredens bij de intocht van Sinterklaas en op Koningsdag. Daarnaast organiseert de vereniging ook activiteiten, zoals de lustrumfeesten, die in hoofdzaak gezelligheid tot doel hebben. Voor het voortbestaan van de vereniging is veel geld nodig. Om te zorgen dat de contributie en de lesgelden niet extreem hoog worden, organiseren de leden ook regelmatig activiteiten die tot doel hebben fondsen te werven, de kerstbomenverkoop, de donateursactie en het jeu de boules toernooi. Het mag duidelijk zijn dat bij laatstgenoemde activiteiten de gezelligheid ook een belangrijke rol speelt.

Repetities + opleidingen

De repetities van het fanfareorkest, de slagwerkgroep en het opleidingsorkest zijn op de volgende dagen: de slagwerkgroep op maandag van 20.00 – 22.00 uur, het opleidingsorkest op donderdag van 19.00 – 20.00 uur en fanfareorkest op donderdag van 20.10 – 22.15 uur. Alle repetities vinden plaats in dorpshuis de Es.

De slagwerkleerlingen krijgen les van Coen op maandag in dorpshuis de Es, aansluitend aan de lessen repeteert de jeugdslagwerkgroep. De leerlingen van de fanfare krijgen wekelijks les van onze docenten Hans en Margo. Lestijden worden in overleg met de leerling en docent vastgesteld.

1. Lidmaatschap

Iedere muzikant wordt lid van Muziekvereniging Sint Willibrordus voordat hij/zij aan de opleiding begint. Dit betekent aan de ene kant dat je meteen vanaf het begin contributie gaat betalen, maar aan de andere kant ook dat je aan alle activiteiten van Muziekvereniging Sint Willibrordus mag deelnemen.

Voor meer informatie zie de knop 'lid worden'

facebookfacebook
Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch