Free Joomla Modules

Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch

Agenda

november 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
Dorpshuis De Es
Het thema is dit jaar Citytrip, een muzikale reis door diverse steden over de hele wereld. Ons [...]
Datum :  03 11 2018
4
Willibrorduskerk
Zoals elke jaar op wilibrordusdag , zullen we de mis in kerk opluisteren
Datum :  04 11 2018
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Zoals elk jaar wordt de Sint muzikaal ingehaald bij de witte brug in Esch, wij zijn ook weer van de [...]
Datum :  25 11 2018
26
27
28
29
30

Zoeken

Dirigenten

Hans Broes, dirigent fanfareorkest

Hans Broes is geboren in Heusden-Zolder (België) op 18 december 1983. Vanaf zijn 9e jaar ging hij naar de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans in Beringen, waar hij naast zijn hoofdvak trompet ook nog enkele jaren gitaar en schriftuur heeft gevolgd. Nadien gaat hij verder studeren aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij in 2008 het masterdiploma trompet behaald en in 2010 het masterdiploma HaFaBra-directie. Naast zijn studies volgde hij verschillende masterclasses bij o.a. Jens Lindeman, Joe Burgerstaller, Heinz Friezen en Ivan Meylemans. Hans is momenteel docent aan de muziekschool Art4U in Veldhoven, Myouthic uit Thorn en het Lucernacollege in Houthalen. Als trompettist is hij actief bij harmonie-orkest S. Lucia uit Mierlo, Muziekvereniging Kempengroen uit Steensel en de jeugdorkesten van het Veldhovens Muziekkorps uit Veldhoven en de De Nieuwe Harmonie uit Lommel.

Coen Blokx, instructeur slagwerkgroep

 

Coen Blokx (21-08-1974) start op 7-jarige leeftijd bij Tonn van de Veerdonk als leerling van de slagwerkgroep van Harmonie T.O.G. Berlicum, waar hij in de ban raakt van het trommelvirus. Na twee jaar trommelen maakt de oefenpad plaats voor het drumstel en belandt Coen tijdens zijn middelbare schooltijd in zijn eerste bandje. Tijdens deze periode neemt hij ook de beslissing om zijn vervolgstudie volledig aan de muziek te wijden en zodoende besluit hij toelatingsexamen aan het Rotterdams Conservatorium te doen. Eenmaal aangenomen volgt Coen lessen bij Fred Krens, Peter Ypma en Hans van Oosterhout. Tijdens zijn studie speelt hij als drummer onder andere met Jan Akkerman, Thijs van Leer, Henk Westbroek en Bluestopper Magic Frankie en werkt hij als klassiek slagwerker als remplaçant binnen diverse orkesten. Ook start hij zijn eigen lespraktijk en komt hij na zijn afstuderen in 1999 weer terug naar het Brabantse land om te gaan samenwerken met zijn oude meester Tonn en collega-slagwerker Patrick van den Heuvel, waarbij de oprichting van Rhythm Impact een feit wordt. Binnen 10 jaar tijd is deze slagwerkschool uitgegroeid tot de grootste van Nederland en al een aantal jaren op rij heeft Rhythm Impact de prijs van Beste Drumschool Benelux mogen ontvangen. Buiten het verzorgen van drum- en percussielessen stort hij zich tevens op het geven van workshops en instructie van slagwerkgroepen. Daarnaast verleent Coen regelmatig diensten als freelance drummer en is hij vast bandlid van Saxotone's Groovemission en vanaf 2014 drummer van Nederlands vrolijkste folkband 'Pater Moeskroen'.

Marco Martens, dirigent opleidingsorkest

Marco Martens werd geboren in Vught. Op 7 jarige leeftijd begon hij zijn muzikale leven bij jeugdharmonie Aloïsius in Vught. Na een korte periode stapte hij over naar Harmonie Kunst en Vriendschap, waarvan hij ongeveer 13 jaar lid bleef. In de tussentijd begon hij met zijn studie trompet aan het conservatorium in Tilburg. Hij studeerde in 1993 af.
Als tweede hoofdvak studeerde Marco aanvankelijk Ha-Fa-directie (harmonie-fanfare-directie). Als gevolg van zijn drukke bezigheden in de muzikale wereld buiten de academie, besloot hij te stoppen met dit tweede hoofdvak.
Na zijn afstuderen was Marco fulltime werkzaam in de muziek. Na een aantal jaren besloot hij om zijn loopbaan in het onderwijs voort te zetten en volgde hij de avondopleiding Pabo. Na zijn afstuderen in 2001 werd hij leerkracht in het speciaal onderwijs en beëindigde hij zijn werk in de muziekwereld. Vanaf dat moment hield hij zich nog uitsluitend op vrijwillige basis en als amateur bezig met muziek. Dit krijgt onder andere vorm door zijn lidmaatschap bij de Muziekvereniging St. Willibrordus. Als actief lid heeft hij een aantal jaren geleden aangeboden om de directie van het opleidingsorkest op zich genomen. Onder zijn bezielende leiding is dit gezelschap uitgegroeid tot een volwaardig orkest dat in toenemende mate allerlei activiteiten binnen en buiten Esch opluistert.
De muzikale carrière waarvan hij ooit droomde is dankzij deze bezigheden uitgegroeid tot een fantastische hobby die zorgt voor de nodige ontspanning naast zijn drukke baan in het onderwijs.

facebookfacebook
Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch