Free Joomla Modules

Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch

Agenda

november 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
Dorpshuis De Es
Het thema is dit jaar Citytrip, een muzikale reis door diverse steden over de hele wereld. Ons [...]
Datum :  03 11 2018
4
Willibrorduskerk
Zoals elke jaar op wilibrordusdag , zullen we de mis in kerk opluisteren
Datum :  04 11 2018
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Zoals elk jaar wordt de Sint muzikaal ingehaald bij de witte brug in Esch, wij zijn ook weer van de [...]
Datum :  25 11 2018
26
27
28
29
30

Zoeken

Orkesten

Opleidingsorkest

Muziekvereniging St. Willibrordus heeft een actief opleidingsorkest. Het orkest telt momenteel zo’n twintig leden. Naast kinderen is ook een aantal volwassenen lid van het orkest ter ondersteuning van de jeugd, maar ook om zichzelf op muzikaal gebied verder te ontwikkelen. Het opleidingsorkest beschikt over een volwaardige bezetting van blaasinstrumenten en slagwerk. Uiteraard is het belangrijkste doel van dit orkest om bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van de leden. Het opleidingsorkest leert de leden om in groepsverband te spelen en bereid hen voor op het lidmaatschap binnen het fanfareorkest. Maar gezelligheid en het versterken van het verenigingsgevoel hoort ook zeker tot de doelstellingen. Onder leiding van dirigent Marco Martens groeit het orkest steeds meer uit tot een volwaardig muziekgezelschap. En, daarbij horen uiteraard ook optredens. Het opleidingsorkest zorgt dan ook steeds vaker voor de muzikale opluistering van allerlei evenementen binnen en buiten Esch.

Wilt u zich eens kennismaken? Kom dan gerust eens langs tijdens de repetitie van het opleidingsorkest op donderdag van 19.00 – 20.00 uur in dorpshuis De Es.

(Jeugd)Slagwerkgroep

De vereniging kent naast blazers ook een slagwerkgroep. Samen vormen zij Muziekvereniging Sint Willibrordus. De slagwerkgroep telt op dit moment ongeveer twintig leden. Naast volwassenen mag de groep zich gelukkig prijzen met een grote groep jeugdleden. De slagwerkers repeteren op maandagavond onder leiding van instructeur Coen Blokx. De slagwerkgroep speelt momenteel in de tweede divisie.
Naast de gezamenlijke optredens met de blazers treedt de slagwerkgroep ook regelmatig afzonderlijk naar buiten. Zij deinzen daarbij niet terug voor het gebruik van niet alledaagse slagwerkinstrumenten zoals oude olievaten of Afrikaanse Djembees. Hun solo-optredens worden vaak gekenmerkt door een hoog entertainmentgehalte. Legendarisch zijn inmiddels hun spectaculaire optredens tijdens het bierpompfeest en het jaarlijkse winterconcert. De slagwerkgroep maakt zowel tijdens repetities als tijdens optredens gebruik van het hele scala aan slagwerkinstrumenten: gong, kleine trom, dieptetrom, triangel, grote trom, xylofoon, enzovoort. Dankzij deze diversiteit aan instrumenten biedt de slagwerkgroep een zeer gevarieerde opleiding en een breed aanbod van slagwerkmuziek. De slagwerkgroep repeteert iedere maandag van 20.00 – 22.00 uur in dorpshuis de Es.

Wilt u meer informatie, loop dan op maandagavond na 20.00 uur eens binnen in dorpshuis de Es. 


Fanfareorkest

Het fanfareorkest van Muziekvereniging Sint Willibrordus telt momenteel ongeveer vijftig leden. tieners, senioren en alles wat in leeftijd daartussen zit, is vertegenwoordigd. Kijken we naar de verdeling tussen mannen en vrouwen dan kunnen we gelukkig constateren dat er eveneens sprake is van een min of meer gelijke verdeling. Juist deze gemêleerde samenstelling maakt het orkest tot een boeiend gezelschap waar iedereen zich thuis voelt.
Om toegelaten te worden tot het fanfareorkest is een A-diploma vereist. Het fanfareorkest speelt onder leiding van dirigent Hans Broes en komt uit in de 3e divisie van de Brabantse Bond. Naast de jaarlijkse concerten in en buiten Esch zorgt het orkest ook voor de muzikale opluistering van allerlei evenementen. Het fanfareorkest repeteert iedere donderdag van 20.10 – 22.15 uur in dorpshuis de Es.

Wilt u meer informatie over het fanfareorkest loop dan op donderdagavond eens binnen in dorpshuis de Es.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

facebookfacebook
Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch